Indoor golfcentrum

Lent krijgt een indoor golfcentrum, het eerste van Gelderland. Lentenaar Dennis Polman opent vrijdag het Delta Golf Palace aan de Dijkstraat, in een voormalig pand van Lentse Potgrond. Delta Golf Palace is een hal van ongeveer 1000 vierkante meter. Daar is ook ruimte voor een golfwinkel, vier golfsimulatoren, een putting green, vergaderruimte en horeca. Volgens Polman wordt met de komst van deze indoorfaciliteit de golfsport toegankelijker voor een breder publiek.

" Ik denk dat wij voor flink wat aanwas van nieuwe golfers zullen zorgen", voorspelt hij. Tot dusver zijn er alleen indoor golfcentra in Almere, Utrecht en de Randstad. Polman heeft op dit moment twee golfsimulatoren maar dat worden er vier. Per simulator kunnen vier à zes mensen tegelijk spelen.

Polman is ook directeur van Delta Golf Systems. Dat bedrijf is distributeur voor de Benelux van een Aziatische vinding, de Golfzon Simulator. "Daarmee kan elke golfer praktijkgetrouw oefenen en spelen", zegt de 28-jarige Lentse ondernemer. Volgens hem is de simulator heel geschikt voor beginners. "Die kunnen als het ware van begin af leren golfen. Maar ook de golfprofessional kan veel leren dank zij de techniek. Een camera legt elke beweging vast."

De werking van de simulator is als volgt. De speler kiest een van de 46 banen die beschikbaar zijn. Die wordt op een bioscoopscherm geprojecteerde. Hij slaat daadwerkelijk af, met zijn eigen club; het balletje komt tegen het scherm en vervolgt dan virtueel driedimensionaal zijn weg over het scherm naar het eindpunt. "Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld Saint Andrews, de oudste golfbaan ter wereld in Schotland, maar je kunt ook kiezen voor zonnige Aziatische banen." Daarnaast kunnen golfers oefenen op een aantal putting greens van kunstgras.

De genoemde simulator is een primeur voor Nederland, beweert Polman. Hierdoor is het mogelijk een rondje van achttien holes te draaien in anderhalf uur. De golfshop in de hal wordt ingevuld door het Arnhemse Golf USA. – Spelen in Delta Golf Palace kost overdag (van 10 tot 17 uur) 32 euro per persoon per uur, van 17 tot 22 uur kost het 40 euro. Meer informatie over de golfsimulator op www.golfzon.eu

{mosgoogle}