Golf wordt populair

Golf is een populaire sport geworden. Terwijl elders het verenigingsleven afbrokkelt, bloeien en groeien de golfverenigingen. Nu de golfbanen toegankelijker worden is het ook gemakkelijker om golf te spelen als je geen lid bent van een golfclub. Vroeger was golf elitair. Een ballotagecommissie bepaalde wie lid kon worden van een golfclub. Daarnaast was het lidmaatschap een dure aangelegenheid. Dat is veranderd, veel verenigingen stellen hun banen open voor bezoekers die tegen betaling van een greenfee gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Ook zijn er commerciële of openbare golfbanen gekomen die geen eigendom zijn van een golfvereniging en waar iedereen terecht kan.

Daarom opende de Golfclub Zwolle zondagmiddag haar deuren. Bezoekers konden kennis maken met deze sport en de club. Onder begeleiding van ervaren golfers kon men het spel eens uitproberen. Ook voor de jongste golfers waren oefenvelden beschikbaar. Golf is een snel groeiende sport bij de jeugd. De Golfclub Zwolle werd opgericht in 1985. De eerste 9 holes werden geopend in 1995 en op deze nieuwe locatie nabij de Wijthmerplas ten zuiden van Zwolle werden daarna binnen 10 jaar zowel een prachtig clubhuis gebouwd, gevolgd door de tweede 9 nieuwe holes, waardoor er een golfbaancomplex is ontstaan dat appelleert aan de steeds groter wordende uitdagingen die gesteld worden aan deze mooie tak van sport. Het ontwerp van onze 70 ha. grote golfbaan is van Alan Rijks.

Naast 18 holes (par 72) beschikt de Golfclub Zwolle over een 4 holes par 3 oefenbaan, een chippingarea, een puttinggreen en een gedeeltelijk overdekte drivingrange.