De Nationale ANWB Golf Academy

De Nationale ANWB Golf Academy is een feit. Woensdag 21 maart is op Spaarnwoude op feestelijke wijze de eerste landelijke keten van golfopleidingen in Nederland gelanceerd!

Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, kwam (op de muziek van People got to move van Gino Vanelli) op een Harley Davidson met zijspan uit 1942, een van de pronkstukken uit het museum van de ANWB, de eerste exemplaren van de golflesboeken overhandigen aan de directeur en president van de Nederlandse Golffederatie, Henk Heyster en Willem Maris. Op zijn beurt kreeg hij van deze belangrijkste vertegenwoordigers van de Nederlandse golfers een ‘startbewijs’ overhandigd, dat gezien mag worden als een blijk van vertrouwen in het ANWB Golf concept.

 

De ANWB Golf Academy is het eerste landelijk ingevoerde uniforme lessysteem om te leren golfen. Deze methode is samengesteld met de jarenlange expertise van een team van de beste golfleraren van Nederland wat een kwaliteitsgarantie oplevert voor de leerstof en de lesmethode. Het betekent ook dat het team van professionals dat de lessen verzorgt op de zes ANWB Golf homecourses, in vervolg op hun PGA opleiding een extra opleiding heeft genoten om de kwaliteit en uniformiteit van de ANWB Golf lesmethode te waarborgen

De ANWB Golf lesmethode zal onderwezen worden op de golfscholen van de  ANWB Golf homecourses, oftewel op de GMG-banen. Op dit moment zijn dat er vijf: Golfbaan Welschap, Golfbaan Spaarnwoude, golfbaan Naarderbos, golfbaan Kasteel Engelenburg en Vakantie- en Golfresort Cochem. Met ingang van mei aanstaande zal ook op Maastricht International Golf de ANWB Golf Academy met deze uniforme leermethode van start gaan.  niek aan deze methode zijn de volgende aspecten: