Nieuwe 18 holes golfbaan in Heythuysen

Naar het zich nu aan laat zien kan op korte termijn (nog voor november 2007) worden gestart met de aanleg van een nieuwe golfbaan aan de Broek in Heythuysen. Initiatiefnemer Roger van den Boom uit Heythuysen kocht hiervoor een voormalig KI station in Heythuysen aan en trad in 2004 voor het eerst naar buiten m.b.t. de realisatie van de nieuwe baan.

Behalve de golfbaan wordt ook een complex voorzien met veertig hotelkamers en nog eens 40 woningen in de recreatieve sfeer.

Van den Boom en zijn Vrouw Talitha komen uit de pluimveesector. Zij zijn ook de drijvende krachten achter de golfbaan Echt-Susteren. Een negen holes baan die in 2005 werd geopend en nu golfers en bezoekers trekt uit Echt, Susteren, maar ook uit omliggende plaatsen als Weert en Roermond.

De nieuwe golfbaan in Heythuysen richt zich, evenals de baan in Susteren op de hele regio. Er worden ook golfers verwacht uit de gemeenten Roggel, Roermond, Meijel, en het achterland in Brabant en Duitsland.

Er staan in Oost Brabant en Midden Limburg nog diverse nieuwe golfbanen op stapel. In Asten wordt golfbaan het Woold uitgebreid van negen Holes par 3 naar een volwaardige 18 holes baan. In Someren, vijf kilometer verder loopt de MER procedure voor een nieuwe baan in het plan Heihorsten. In Horst is er de uitbreiding van de tweede 18 holes op de Golfhorst. In Gemert Bakel lopen initiatieven voor een nieuwe golfbaan in het project de Stippelberg. De golfvereniging van Helmond wil graag een uitbreiding van negen naar 18 Holes in de gemeente Laarbeek. Ook in Meijel zijn er initiatieven voor de realisatie van een nieuwe baan. Als laatste zijn er concrete plannen voor nieuwe golfbanen in Venlo en aan de Midden Peelweg in Wilbertoort (gemeente Mill) waar binnenkort gestart wordt met de aanleg van tweemaal 18 Holes. 

Het Financieel Dagblad maakte zich recent in een artikel zorgen over de winstgevendheid van golfbanen in Nederland. Hierbij werd met name melding gemaakt van de grote hoeveelheid nieuwe golfbanen in Noord-Brabant en Limburg. 'Een overschot aan golfbanen dreigt' aldus het FD. Wij blijven de ontwikkelingen voor u op de voet volgen.

{mosgoogle}