Woods speelt ‘magisch’ golf op weg naar 12de Major

De Amerikaanse golfer Tiger Woods heeft voor de derde keer in zijn loopbaan het US PGA Championship op zijn naam gebracht. Op de laatste dag van het vierde en laatste Majortoernooi in Medinah, Illinois, had hij 68 slagen nodig voor de achttien holes. Hij eindigde het toernooi op achttien onder par, vijf minder dan de nummer twee, zijn landgenoot Shaun Micheel. Woods zegevierde eerder in 1999 en 2000.
Onderkant formulier
 
De 30-jarige Amerikaan sprak zondag, na zijn imponerende optreden met vijf birdies, van een speciale dag op de zonovergoten Medinah Country Club. ‘Ik had een magisch gevoel. Het leek niet belangrijk waar de bal lag op de green. Ik zou de putt toch wel maken’, zei Woods voldaan.

De beste golfer van de wereld had op de slotdag slechts 27 putts nodig. De manier waarop hij de holes afrondde, deed denken aan de gedenkwaardige periode tussen 2000 en 2001, toen hij tijdens het zogenaamde ‘Tiger Slam’ de vier Majortitels in bezit had.
Woods bleek te hebben geleerd van de foutjes die hij zaterdag op de zestiende hole (bogey, met drie putts) had gemaakt. ‘Ik zag later op tv dat mijn techniek niet helemaal klopte. Bij het inslaan voor de laatste ronde heb ik mijn stijl van putten iets aangepast. Het ging meteen veel beter op de green. Ik dacht: hé, zo putte ik twee weken geleden ook toen ik het Buick Open won.

Voor Woods, die vorige maand eveneens het British Open op zijn naam schreef, was het zijn twaalfde triomf in een Majortoernooi. Daarmee staat hij nu tweede in het klassement aller tijden, dat door zijn jeugdidool Jack Nicklaus (achttien zeges) wordt aangevoerd.
‘Het is nog veel te vroeg om me daarover druk te maken’, zei Woods. ‘Jack heeft er twintig jaar over gedaan om al die toernooien te winnen. Ik heb nog een lange weg te gaan en nog een hele loopbaan voor me. Als ik zo blijf putten als op de laatste dag hier in Medinah komt het allemaal wel goed.’